Kunstig liv
 
Til startsiden
Om kunstig:liv
Fase 1 (Stavanger)
Fase 2
Fase 3
Informasjon for pressen
Jane ProphetMorten KvammeDan Mihaltianu

Nyheter:
  • Se billedserie fra utstillingen i Stavanger.
  • Er vennskap elektrisk? Les Dr. Mike Kings innlegg fra symposiumet på Flørli kraftstasjon 16. august. Her diskuterer han hvordan forskningen på kunstig liv utfordrer vårt syn på menneskets egenart. Han tok også for seg hvorfor det er fruktbart for bildende kunst å relatere seg til kunstig-liv-problematikken.
Expertise with Responsibility
Kunstig liv er en mobil samtidskunstutstilling som gir en kunstnerisk tilnærming til forståelsen av liv i en teknokratisk tid.

Første del ble arrangert i Galleri ioLAB og på Tou Scene i Stavanger fra 15. august til 13. september 2003. Tre kunstnere var invitert. Disse er Morten Kvamme i samarbeid med Ruben Patel (Norge), Dan Mihaltianu (Romania) og Jane Prophet (Storbritannia). Åpningstider på Tou Scene, Lerviksveien 22, inngang fra Kvitsøygata, var fredager og lørdager kl 20-22 og søndager kl 14-16. Vindusgalleriet ioLAB i fotgjengerundergangen ved Stavanger Torg er døgnåpen.

Detalj fra Liquid Time. Foto©Arne Rygg
Detalj fra Dan Mihaltianus installasjon Liquid TimeTou Scene. Foto©Arne Rygg

Lørdag 16. august ble det i tillegg avholdt et symposium om Kunstig liv ved den gamle kraftstasjonen i Flørli i Lysefjorden. Enkelte av innleggene vil etterhvert bli lagt ut her.

Kunstig liv er en utstilling i flere faser. Informasjon om kommende deler publiseres senere. Kurator og produsent er er Veronica Diesen i samarbeid med Arne Rygg. Veronica Diesen er cand. philol. med hovedfag i filosofi fra Universitetet i Bergen. Hun har bakgrunn som kurator og produsent bl.a. fra Døgnfluen, Lovesick og Rhizome. Fra høsten 2003 er hun høgskolelektor ved Kunsthøgskolen i Bergen, Avd. kunstakademiet.

Kunstig liv
er støttet av Norsk Kulturråd og Stavanger Kommune. Andre samarbeidspartnere er Tou Scene, Galleri ioLAB og Radisson SAS Globetrotter Hotel. BEK er vertskap for nettsidene. Bayer har inspirert designet. Kontakt Radisson SAS Globetrotter Hotel tlf. 51 76 20 00 for spesialpris for besøkende til Kunstig liv.